Energie vergelijken na je contract periode

Je energiecontract bij je huidige energieleverancier is afgelopen of loopt binnen nu en 2 maanden op zijn einde, wat nu? Blijf je bij je huidige energieleverancier in een variabel contract, ga je in op een verlengingsaanbod of kies je toch voor een nieuw contract bij een nieuwe energieleverancier. Je zult denken dat bij je huidige energieleverancier blijven voordeliger is, maar dit is niet zo. Hieronder vind je de uitleg bij alle drie de mogelijkheden.

Blijven bij je huidige energieleverancier zonder verlening

Je contract is inmiddels afgelopen en je bent niet ingegaan op een verlengingsaanbod of naar een nieuwe energieleverancier overgestapt. Hierdoor vervalt je contract in een contract met slapende tarieven of te wel een variabel contract. Hierbij mogen de tarieven 2 keer per jaar wisselen en zijn deze vaak hoger dan de tarieven van een vast contract. Ook zijn de vaste kosten bij dit soort contracten een stuk hoger. Deze contract vorm is dus niet voordelig en hiermee kun je gemakkelijk besparen.

Verleningsaanbod

Ga je in op een verleningsaanbod van je energieleverancier? Let dan goed op de vaste kosten. Je energietarieven zullen vaak niet zo laag zijn als de energietarieven voor nieuwe klanten en ook de vaste kosten kunnen flink omhoog gaan. Veel mensen denken dat wanneer ze bij hun huidige energieleverancier blijven, zij profiteren van blijvers kortingen. Dit is helaas niet zo. De tarieven op je contract kunnen wel lager zijn, maar vaak gaan hierdoor de vaste kosten zoals het vastrecht fors omhoog. Je bent dus alsnog duurder uit.

Energie vergelijken en overstappen

Je kunt er ook voor kiezen om over te stappen naar een andere energieleverancier. Hierdoor start je met energie vergelijken via een vergelijkingssite. Zo kun je makkelijker een keuze maken tussen de 23 energieleveranciers die er inmiddels al in Nederland zijn. Met het energie vergelijken kun je gemakkelijk zien welke energieleveranciers het voordeligste zijn. Zij hanteren namelijk goedkopere tarieven voor nieuwe klanten dan voor huidige klanten. Je bent dus altijd goedkoper uit wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Start vandaag nog met energie vergelijken en bespaar tot wel €300,- op je energierekening. Prettig geregeld!